Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2016 22:42 - Цикли на Баал/Борбата м/у Аз-а на Бога(живота/съзнанието) с Ях-а на Змията(смъртта/подсъзнанието) - 2ч.
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 3137 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

акшаранам а-каро
От буквите Аз съм А.
Бхагавад Гита 10:33


image

Кришна (Красна) назовава буквата, с която се асоциира от цялата аз-бука.
Това е първата буква от индо-европейските аз-буки - "А".


image
"А" е буквата на Божественото Сътворение(асоциирано с Брахма, арйанския дев, родоначалник на бялата раса). "А" е първата буква, гласна, основа на всички Слънчеви култове. Буквата "А" се асоциира и с Телеца/Бика, Небесната Слънчева Крава "Сура-бху"(Сура-бхи).

"Алфа"/"Алпха", всъщост, идва от "Алба", което е анаграма на "Баал", прозвище на Брахма, което буквално значи "Бял"/Бел. По също се асоциира и с Бика/Bull, както и сила на Бог("Бхага", взето направо от арио-славяните за "Бога" в мн.число или "ас"-овете/"аз"-овете от полярната част на Азия).

Кришна(Красна-Кресник) казва в 16-та глава на Бхагавад Гита:

двау бхута-саргау локе "смин даива асура
О, сине на Пртха, в този свят има два вида сътворени същества.
Едните се наричат святи, а другите — демонични.
БГ 16:6

image

При миграцията на арйно-славяните от северния полюс/Риг Веда казва, че бялата раса(rasa/रस- "роса", "влага") се е появила в Сатйа-йуга там, където Дхрува*/Полярната звезда е "в зенит"-точно над главата ни) и съзвездието "Голяма мечка" се движи по небесната дъга на "циркумполярната област"/ на юг след Голямото Заледяване на Северните земи(БЕЛИТЕ ЗЕМИ- "БААЛ ХАРА") те достигат до Палестина("Бал Ел Стан") и достигат до северните семити, като са им донесли култа на арио-славяните към Баал(Бял). Това е Аз-а на Бога и Бика(Телеца).

image
Друга погърчена версия на "земите на Баал Ел" е "Бал Бел -он"(Вавилон), "Ba-byl-on", където, отново юдеите описват цивилизацията на белите от север, като "разврат" и "демонична", натрапвайки донминатния си дивашки южняшки ген за "божествен".
----
*Dhruva/Дрхува/Полярната звезда се счита за резиденция на Вишну(Abode of Vishnu)- духовна планета в материалното небе. (виж публ. "Ведантическа космогония")

image

От юг идват обожателите на Змията/Дракона - това са останалите от 3-те "раз-сади"(санскр. "прасад"/prasād, смислово: "остатък"/remnant): червените "МУ"-анци, жълтите ТУРани(обожатели на дракона на Рудра-Шива) и черните дравиди от Лемурия/ "Кумари Кандам"(обожатели на змията/крокодила на Рудрани-Кали). Това в библията е маркирано като сродяване на египтяна Мойсей с тъста си Йотор(Jethro) от Етиопия. Навлизането на култа към Ях/Яхве/Яхова/Егова формира в гръцкия и латинския език за "аз"(его), което в санскритския език има значение на "фалшиво его", взето като "ах-ам"/ях-ам.

Битката между Баал и Яхве е описана в Стария завет и е представена в светлина "положителна" за Яхве, като, местните северни семити, които обожават Баал("ас-сирийци, ас-сурийци) са демонизирани за да се оправдае геноцида, което диваците-туземци от юг им нанасят(на Бог Баал и съпругата му-Ашера/Астера) под егидата на словото на Змията-Дракон Яхве.
Прочие, "Битие" на Стария завет започва с грешна дилема за избор на жертвоприношения между братята Каин и Авел. Вегетарянеца Каин е представен като "грешен жертвоприносител" на плодове и зърно, а месоядеца Авел-като любимец на Яхве с неговите печени агънца, чиято миризма на изгоряла плът се струва "сладък аромат"("sweet aroma") за Яхве.

image

Илия("Ил Ях")- типична асимилация на рецесивни северни гени на Ил/Ал/Ел
от доминантни южняшки гени на Ях/Ах


37 Послушай ме, Господи, послушай ме, за да познаят тия люде, че Ти, Господи, си Бог, и че Ти си възвърнал сърцата им надире.
38 Тогава огън от Господа падна та изгори всеизгарянето, дървата, камъните и пръстта, и облиза водата, която бе в окопа.
39 И всичките люде, когато видяха това, паднаха на лицата си и рекоха: Иеова, Той е Бог; Иеова, Той е Бог.
40 И Илия им каза: Хванете Вааловите пророци; ни един от тях да не избяга. И хванаха ги; и Илия ги заведе при потока Кисон и там ги изкла.
41 Тогава Илия каза на Ахаава: Качи се, яж и пий, защото се чува глас на изобилен дъжд.3 Царе 18 глава

Огнедишащият Дракон изгорил бика, а Баал не го изгорил и за това библейската сказка учи, че това бил истинския "Аз" на Бога. И пророкът на Дракона Ях-"Илия"(Ил Ях) заклал стотиците пророци на Бал, защото Бал не благоволил на изгори бика!! ;)
Библейски християни, виждате ли за какви "семитски канарчета ви вземат
южняшките Яху-висти от подземните планети, там , където "аз"-ът е Ананта-Шеша Змея и фалшивото его се счита за Върховния Бог!!! ;)

image

Баал(Бял) сред южняците в БаалЕлСтан (Палестина). Свещеникът на Ях - "ИлиЯх" успява да убеди южняците, че северното божество на белия Аз не ги задоволява, като не изгорил белия бик на кладата и те се обръщат към силата на Ях-а на Дракона/Змията от юг(подземните планети)


Битката между свещениците на Баал и на Яхве в Бал Ел стан(земята на Баал и Ел или - "Палестина") е изразена като битка предвождана от Илия(Ил Ях)- буквално "свет(л)ия Ях". Там Илия е заклал свещениците на Баал, тъй като "нищо не се случило в материалния свят след техните молитви към Баал". Телцът на Баал бива заклан от Змията на Яхве. Аз-ът на Баал бива изместен от егото(ахам) на Яхве.
Това е много важен момент да се маркира, тъй като в Новия завет, Исус Христос казва, че Йоан-Кръстител бил инкарнация на Илия. А Йоан-Кръстител кръщава Христос с вода, но после поема кармата на Илия(като убиец на свещениците на Баал) и бива обезглавен.

image

Свещеникът на Дракона Ях(ел Ях/Еллох, Аллах)-
ИлияИл Ях, Ilijah инвокира огъня на Дракона Ях
да изгори Бика-Bull, като символ на Бал/Бел(Baal).




В Новия завет също има завръщане към огнедишащия дракон "Яхве", като се призовава като към "Отеца на Христос" чрез "Алелуя"(Халал на Ях)!! А Отецът на Христос е Баал и Ел("Ил", "Или"), който Христос призовава,
когато е разпънат на кръста...

Така както Илия е поръсил телеца с вода, преди Змея Ях да го изгори на олтара, така и инкарнацията на Илия- Йоан "Кръстител" поръсва Христос с вода, след което Змеят Яхова го "заколва"(изгаря) на кръста!
Това е символично изгаряне на таттва вода(апас) от татва огън(теджас) в Долния Астрал(Миража)!

Защо в библията Йоан(Кръстител, "Баптиста") е реинкарнация на Илия?

image

" И ако искате да приемете, той (Иоан) е Илия, който има да дойде" (Мат. 11:14)

"...но казвам ви, че Илия вече дойде и го не познаха, а сториха му, каквото си искаха; тъй и Син Човеческий ще пострада от тях.
Тогава учениците разбраха, че Той им говори за Иоана Кръстителя" (Мат. 17:12-13)

"Но казвам ви, че и Илия дойде, както е писано за него, и сториха му, каквото си искаха" (Марк. 9:13)

Йоан ще върви пред Него в духа и силата на Илия" (Лук. 1:17)

Иоан отговори на всички, като каза: Аз ви кръщавам с вода, но иде Оня, Който е по-силен от мене, Комуто не съм достоен да развържа ремъка на обущата Му: Той ще ви кръсти със Светия Дух и с огън.



Библията е нещо средно между психо-трилър и готварска книга(не за вегетариянци!!)

image

image

Свещеникът Илия(Иля Ях) заклал свещениците на Бал (както е заклал Бика), тъй като били неспособни да предизвикат своя "идол" Бал да изпече заклания бик, така както Драконът Яхве го сторил.

image

Северо-семитски бронзов идол на Баал
Баал на семитски значи "Господар".
Образът на Баал при семитите има
дълъг път от Хиперборея до Леванта.
Последното изображение, което Баал им остава
е със зороастрийска(фригийска) шапка
и носи дървен "пръчка на пастир".
Затова Палестина(БаалЕлСтан) е
позната като "страна на пастири"


На южняците около Леванта белите хора, идващи от север им изглеждали "като богове и господари", поради техния внушителен външен вид и способности, така както им била сложна и непонятна тяхната политеистична схема. Така, че те са привнесли просто култа към Баал("Белия Господар"). Това е продължило до идване на абориените от юг, които са почитали Дракона(Змията-Крокодила) Ях, като "господар". Южняците се нуждаят от 1 божество, тъй като то им било като "панацея" за проблемите им. Т.нар. "монотеизъм" е била "запазена марка" за южняците с тяхната робска психика на "даса", тъй като те не виждали в себе си структурата на Бога и Вселената, а търсели господар отвън. За тях изображенията на деви(асове-азове) били като "мъртви идоли". За това по-късно те възприемат изображението на "жив, но умъртвен човек на тотемен стълб/кръст, макар и духовен учител, за "живия бог""! Какъв парадокс!?!

image

Ведическите богове("аз"-овете)на Първоначалното Човечество е живеело в хармония с Природата и е почитало предците си, като директни проявления на Изначалния Бог Род, известен при белите брахмини в Индустан, като Брахма.

image

"Пуджа" на Бог Бал(Бел) от брахмани в Северна Индия

Огненото жертвоприношение за северното божежство използва т.нар. "благоприятен огън"(bene-vol-ent fire)
Изграят се в огъня семена(символ на фашивото его- Ах-ам/Ях-ам и благовония(incense)
Това са огнените жертвоприношения за Севера и Надземните планетарни системи

22 Тогава Илия рече на людете: Само аз останах Господен пророк; а Вааловите пророци са четиристотин и петдесет мъже.
23 Те, прочее, нека ни дадат два юнеца; и нека изберат единия юнец за себе си, нека го разсекат и го турят на дървата, но огън да не турят отдолу; и аз ще приготвя другия юнец и ще го туря на дървата, но огън няма да туря отдолу.
24 Тогава вие призовете името на вашия бог, и аз ще призова името на Господа; и оня бог, който отговори с огън, той нека е Бог.3 Царе 18 глава

image

"Пророкът" Ил Ях изгаря плът на бик с огъня на Огнедишащия Дракон Яхве(Левиатан)
пред смаяните погледи на свещениците на Бал(в бели роклички с червени препаски)


При огнените жервоприношния при изкласовите се пролива кръв и се изгаря плът на животно(и човек- male-vol-ent fire)за да се задоволи Змията и фалшивото его- Ях. Целта е да се "умилостиви" фалшивия аз-Ях
и така Змията "да пощади", този, който й поднася жертвата- да я погълне нея, а не -жертвоприносителя.
Това огнените жертвоприношния на Юга и Подземните плантарни системи.
Тази концепция на огнените жертвоприношния е застъпена при извънкласовите религия
на Изтока(в Индустан), тураните от Далечния Изток и южните семити от Близкия Изток!

Виж публ. "Огнените жертвоприношния при дхармичните и аврамитските религии"

Именно БалЕлСтан(Палестина) е мястото на среща на двата типа жертвоприношения-:
на Бог Бал с benevolent fire и Дракона Ях-malevolent fire.

image

Огнедишащ Дракон

Това, което се знае във Веда и индо-европейските митологии като "аз на долните земи" - Ахам(Яхам) и се счита за фалшиво разбиране на Бог се приема при мезоамериканци и турано-монголи("Му-анци), семити и лемурийци за "бог".

Вижда се, че огъня може да идва и от горния слой на атмосферата(над повърхността на Земята).


image

Това съвсем не означава, че този огън не е подземен, тъй като Драконът може да лети до горната част на атмосферата("Анта-Рикша лока" от публ. Ведантическа космогония). Това, че огънят на Илия е дошъл от атмосферата не значи, че е на Бога Баал(Бел). Той пак си е подземния огън на Дракона Яхве. Също така, да не се радват в Йерусалим свещеници на фокуса на Яхве с "запалване на огъня от небето" по "Великден". Сам Христос е предупредил, че в Кали-йуга за тези, които искат фокуси ще им се яви само пророк Йона с рибата-кит(т.е. - преминаване в нова йуга! Йона идва от Йони("утроба" на пракрит, а не - "гълъб"!!
"Аллаху акбар"(Драконът е Един и Велик !!)

image

Яхве е Дракона Ям/Яо= левитиращия Левиатан- "бога" на левитите

Обърнете внимание! В Кали-йуга("еврейския свят" от "Сътворението им" е на около 5-6 хиляди години), Огънят-Яхве(като татва) унищожава Земята-Бал/Бик(като таттва)!! Двете двойки татви са какво следва: Източ.- ТУК. Air is blue circle. Earth is yellow square. Fire is red triangle. Water is crescent shape. Spirit is the black oval shape.

image

Земя(ж.) -Въздух(м.) -Горен Астрал
Огън(м.)-Вода(ж.)- - Долен Астрал


Огънят(като таттва) в Долния Астрал се явява Унищожител на Земята в Горния Астрал, а Водата-Унищожител на Въздуха! (циклите във Ведическата хронология са устроени на йуга и Манвантари("между двама Ману"). 14 Ману състваляват 14 Манвантара- "между всеки Ману"("Ден на Брахма"- КАЛПА), като след всеки Ману следва "частично Унищожение на Земята- с Вода, а след всеки 14-ти Ману- с Унищожаване с Огън. (виж публ. Кали йуга...). След това следва "Нощта на Брахма"(период на 14 манвантари= 1 калпа);
Долният Астрал е "половината от Горния Астрал", така, че символите са както следва:
Земя-квадрат, Огънят е половината от квадрата-триъгълник;
Въздух-окръжност, Водата е половината от окръжността-"полумесец".

image
Обърнете внимание, че при ритуалите в Долен Астрал при изгаряне с Огън на тялото от Земя-Въздух(от Горен Астрал), предварително се полива с Вода. Това е сторил Илия с "Юнеца"(Телеца, символ на Земята, но с дихание/душа- Въздух): преди Огънят да го изгори го е полял с Вода. Същият ритуал е имал и библ. Христос - "кръщаването с вода" от т.нар. "Йоан-Кръстител"(инкарнация на Илия, по думите на библ. Христос) играе ролята на "поливане с вода", преди изгарянето на кръста(кървавото жертвоприношение е и огнено за Кали-юга, Долния Астрал и нагите!!)

image

В момента/настоящата епоха арйаните са слезли в Ниския Астрал(Мираж), който е владение на Дракона(аврамитите със своята "Яллахова" са само част от тях). В Миража мъжкото начало(Теджас/Огън) не може да управлява женското(Апас/Вода), поради Невежество и разчита на ЗАПО-веди, а не -на Веди както е във Виража(мъжко-Въздух и женско-Земя). Във Виража женското начало(Девата) е изначално и Въздуха я управлява с Веди(Знание). В Миража- "нещата се обръщат": появява се Водата, като израз на "слизане на Земята", а след това- Огънят("концентриран Въздух"), който се стреми да "пречисти" Земята чрез финално .... Разрушение..
Веда казва, че в рамките на 1 КАЛПА("Ден на Брахма"- "мъжкото начало" във Виража). Земята в Миража се унищожава частично 14 пъти с вода(т.нар. "Потопи", еврейската библия е взаимствала само 1 потоп от шумерите: т.нар. "Ной" или- "6-ти Ману" от Ведите) и накрая - с Огън("Апокалипсис"). След т.нар. "Апокалипсис" следва време от една цяла 1 КАЛПА - "Нощ на Брахма" в състояние на "махат-таттва"(непостиганлите Върховната Истина-"Параматма" атми са в състояние на съзнанието на атоми на минерали).
"Брахма"(дадена галактика) живее 100 свои такива години... (виж публ. "Б.Ра.х.ма-АРйанския Дев" от настоящия блог).

Баал има човешка форма, а Яхве - си крие формата и казва, че е "безформен дух"....

image

По какво ще разпознаете рептилните религии? - те винаги твърдят, че "Богът няма човешко лице и човешка форма, дори понякога-няма никаква форма-безформен".

image

"Християнизация"(библ. "Кристос") на крестияните(ведическия "Керсник"). Аврамитите изместват със сила Керсник от съзнанието на староверците-славяни за да го заменят с библейския "Христос", син на Еллох(ЕлЯху). Позната ли ви е тази "аврамитска картинка" от историята на исляма на дума Аллах(АлАху)? .. Това не е "Време Разделно" по Антон Дончев, а "Време-Разделно" за Баал(...идва Ях!!)


image

Змийските религии на Близкия изток
(вече при вас в Европа чрез библейското християнство)


Марс се обезлюдява и Земята се заселва.
Нашествение на елохими в МесоПотамия. Сътворяват човека на подчинението("ислям" идва от семисткото ""s"l"m", което буквално значи "подчинение", а преносно- "селям"(шалом) - "мир". (Е, как няма да има привиден "мир", като има подчинение от страх!?!)
Евреите са наследници на змийските религии. Но това не се отнася за арио-славяните от Арктида(Хиперборея)!!
Змийските религии са продукт на Лунното семейство Шива-Рудра, чиито континент е "МУ" в Пасифика с тураните("шанти" е "мир", а "даса" значи "слуга" на днешен хинди).
Змийските религии се простират и до МезоАмерика с техния Змей Кетцо-коатл.

image

Баал и Яхве в семитската библия
(победа на подсъзнанието над съзнанието, несъзнанието над свръхсъзнанието)


Извънкласовите аврамити профанизират термина "Златния Телец" и заблуждават индо-европейските народи за смисъла му в чисто примитивен и буквален смисъл!!
В същия смисъл, превеждат земния огън Агни като "Агне за колене".

Евреите имат неприязъността от цивилизацията на Египет за Кравата. Евреите са пустинници, които ненавиждат цивилизациите, породени от влагата иа реките. "Мойсей"("Мозес", подобно на "Рамзес") значело "извлечен от вода"(пуснат по река, плагиат от истрията с акадийския Саргон-2) и бил първия бунтар сред фараоните срещу плодородието и Кравата.

Турското название "гяур"/gвvur за "неверниците", еврейската дума "гой"/גּוֹי за всички неевреи(главно европейски християни) и циганската дума "гаджо"/гаджё(за всички нецигани) имат за корен санскритската дума "го"(гау)/गो- "говедо", "крава". Смисловото значение на арабски е "кафир" /куфир"كافر- -"кефир"-"кисело мляко", което турците наричат "айрян", анаграма на "арйан"(гр."ариани"/αριάνι, араб.-"ейран"/عيران).
Само слово происходит от индийского слова «гавджа» — «деревенский житель» (предки цыган, как и цыгане, были артистами и ремесленниками) и является однокоренным к цыганскому слову «гав» (деревня). A proto-Romani word for "peasant" and has the same root as the Romani word "gav" (a village). Romani ancestors were nomadic musicians and craftspeople; they did not live in villages. На персийски авестан "говедо"(крава) е "гав"-cow (gav-)"!
Всъщност, "крава" иде от "гаур"/गौर, което на санскр. значи "злато"(Eng. "gold").
Кравата е свещеното животно на арйаните, асоцииращо се със Слънцето и Слънчевия култ(Зороастризма, З"Ауро-Астеризма).

https://en.wikipedia.org/wiki/Gaur https://en.wikipedia.org/wiki/Aurochs

"Гяур", първоначално, e персийска дума, която турците заемат от Персия. В оригиналното си значение тя означава "огнепоклонник". По-късно, с инвазията си на Балканите, турците започват да наричат българите гяури – прозвище което противно на разбиранията НЕ СЕ дава на други завладени народи като гърците, албанците, сърбите и прочие. Българската историография погрешно смята че гяур означава просто неверник, и свежда етимологията на думата, до сегашното й ново значение.
Друга форма на Гяур е Габр… Габрово пък е района където се заселват българите от старата ни религия. Името ГАБРОВО има много точен аналог в Персия – Gabrobod, което име се превежда като Града на огнепоклониците! ГАБР е името дадено на зороастрийците от персийските мюсулмани!!
Дървото "габър" заема смисъла на "кравата", като "здрав", "твърд". На английски "horn-beam"("horn"- "рога", "beam"= Ger. "Baum"). На латински е "Carpinus"(лат. "Carp" e заето от перс. "Гарб"), от където идва думата за дърводелец-"carpenter", от където идва поверието за професията на библейския Христос.

Арйаните са били уседнали-земеделски миролюбиви хора, изповядващи Слънчевия култ, със свещено животно кравата("Gauranga"-गौराङ्ग). Съответстват на кастите на брахманите(свещениците) и на ваишите(земеделците).
Тураните(монголо-семитите) са били войнствени номади, изповядващи Лунния култ, със свещено животно коня("Turanga"-तुरङ्ग). Съответстват на кастите на кшатриите(войните, от тук - "шатра"), шудрите(робите) и чандала, пария(извънкласови).

(виж публ. "Борбата м/у Слънчевия и Лунния култ")

image


Демонизиране на ведическия Бал от семитския аврамизъм: тук предателите на бялата раса са сивите средиземноморски упаднали арйани- млеччхите - римляни и гърци.

image

Староверците приемат Новата римо-гръцка религия "Нов Юдаизъм" с подмяна на Крестиянството с "Кхристиянство" - зачохлят се с черен парцал на главата( скриване на 7-ма чакра) и хоооп-"библейскот0 тайнство" е готово! Който не приема тайнството на Марс-Сатурн бива провесен с главата надолу и - на кладата!

image

Солунските братя Кѷриллъ и Меѳодїи (не знам за Митницата им), но са имали кауза на римо-гръко-юдейската църква. Подмяна на родовото арио-славянско православие с аврамитски ортодокс(" библейските християни са духовни евреи или духовни семити"). Римската империя е въвела юдейската система за владеене на света. Този път с "нова религия" със "спасител", които самите те са екзекутирали.
Христос:
"К язычникам севера не ходите, ибо безгрешны они.
Они не знают грехов и пороков дома Израилева".
/Евангелие от Андрея (апокриф) гл.5 ст.

image

image

Библейските християни трябва да преосмислят вярата си в Ях(Шива) и да се върнат в лоното на арио-славянски Керсник!
(виж публ. "Кришна и Христос")

Названията на гуните сатва, раджа и тамас са фонетична интерпретация на арио-славянските: света,райа и тама
image

Драконът Яхве плодове ли консумира или животинска плът?
Отгатнете от 3 пъти, драги читатели!
Авел("A-bel", "противникът на Бел/Бал") е предложил месо,
а не - плод и станал любимец на Яхве!
Брат му Каин е демонизиран от Яхве: той гледа "на кръв", дори "взема камък да убие брат си" от ревност, че ламята Яхве не му приела плода! Моят съвет към Каин е да се заглежда в природата- ако види "змия-вегетарянец" и когато "налъмите му цъфнат" то тогава Яхве ще му приеме дара от tutti-frutti"! Хихи!

image

По-главните персонажи на пироманяци в библията:
Авел, Аврам, Мойсей и Илия
(все с разни телета и агнета за да му мирише на Дракона Яхве на изгоряла плът!)
Казано е: децата(на Знанието/Веда) да не си играят с Огъня, тъй като накрая става от играчка-плачка! "Агнето" не е АГНИ да го гориш!


image

Вляво: Иван Купалав Русия. Вдясно: Кришна и Радха на празника Дивали в Индустан.
Таттвите "огън/вода"(Долен Астрал) за индо-европейците:
(Огънят и водата нямат разрушителна функция за татвата земя)
Арйаните са свидетели на татвите -въздух-земя(Горен Астрал):
ara- земя; air-въздух(air.terre/aether-етер/"горен въздух", "въздушна земя"),
Турано-семитите - само на долните 2 таттви(Долен Астрал)!
Арайните не използват огъня за разрушаване на земята, на която стъпват.
Те символично ПРЕСКАЧАТ ОГЪНЯ на Земята, тъй като знаят, че
Огънят през Нощта е само част от Слънцето през Деня!!!

image

image

За качествата на Аз-а(дали е на божествения Бог или демоничната Змия) се съди не по "чудесата" и "фокусите", които се наблюдават във феноменалния и астрален свят, а по качествата му, записани в "Божествена и демонична природа" на 16-та глава на "Песента на Бога" - Бхагавад Гита.

image

Яхве - на който се клани и официалната християнска църква за "Отец на Христос"

image

...тези уточнения са важни, тъй като Стария завет на юдеите(основа и на Курана) е 108% обожаване на Дракона-Змия Яхве("Левиатан" е създаден по абсолютно подобие на Яхве, левитите- змийскитежсвещеници, думата "левитация" значи "издигане", така както кобрата си издига тялото с качулката), а Новия завет има доста смесици между божествените качества на Баал и демоничните качества на Яхве.

image


Бегхемот/Behemoth
е бил копиран от викингите(варягите) и нордическите кшатрии
Славянското "вира"(вiра, вера, виара, вяра),
нордическото Vi-king и хиндуисткото. Vi-raj
указва Горния Астрал(на Вис-шну)- Полярната звезда(Дхрува),
която е "в зенит"("Medium Celi") в северно-полярния кръг.
"Вярата" на арио-славяните и посоката "вира" е едно и също- към Баал.

Посоката "майна"(мираж, Ми-радж) е "в надир"-
към центъра на Земята(дракона Ях).

image

При наближаване на края на цикъл, битката между Баал и Яхве се засилва.

Това е битка между съзнанието и несъзнанието в количествено отношение,
между свръх-съзнанието и под-съзнанието в качествено отношение,
между светлите и тъмните сили,
между живота и смъртта.
Буквата на Баал е "Алеф", а буквата на Яхве е "Син"/Шин".
"Син/Шин" е линното Синайско божество на върха на подземния кратер Синай-"Ях". Това е знака и на "Аллах".
"Алеф" е Бик, а "Син" е Зъб/Змия.


image

image

Библейските християни не знаят, че Новия завет възхвалява семитския Дракон Ях


image
image

Битката на Бел с Ях Арайнското/Борейско божество Бел=Бал=Бол=Вел=Вал=Вол
Турано-Дравидско-Семитският(А-борей-ген-ския) демон Ях=Ах=Ех(Ехо, Его)

image

В житието на Кришна има период наречен "бала-девство"(бала-детство, बाल-कृष्ण bālakṛṣṇa), т.е. периода, когато Кришна (Красна) е дете и извършва невинни пакости, които се възприемат като част от "трансцедентални забавления" в гр. Матура и гр. Вриндавана.
Този период символизира чистотата на раджа гуна и объркване на плановете на неблагочестивите и авторитарните царе.
По принцип, раждането на Кришна е като прототип на раждането на библейския Христос- в пещера(затвор) и цар Камса(чичото на Кришна) иска го убие и избива всички младенци
(подобие за цар Ирод в Палестина)

image

Бал Кришна (Бял Красен) танцува върху змията Калия("черната"):  Победа("Джая") на Съзнанието над Подсъзнанието!!

Корена на назването на периода "Балакришна" е арио-славянски. Произлиза от "Балатва"/"Баловство" - бълг."Паловост"-"Детство") и глаг. "баловаться"(вести себя шаловливо; легкомысленно играть, шалить, озорничать, проказничать, позволять себе вольности в поведении; распутничать, лакомиться чем-либо, доставляя себе удовольствие,заниматься чем-либо для удовольствия, заниматься чем-либо попутно, не всерьёз, обращая в забаву что-либо серьёзное.

Етимологично-свързани думи са "балада" и "бал"/"балет" от Лат. "ballare"- "танцувам".


image

(Бала-Рама/Бала-Дева) отклонява река Ямуна(Деви).

Друга препратка за Бал е "първата" експанзия" на Кришна (Красна) - белия му брат Бала-Дева или още - Бала-Рама.
Неговият случай с река Йамуна(Ямуна) е типичен пример за "сблъсък" между Бал(Аз) и Ям(Ях) или сблъсък на съзнанието и подсъзнанието, където, обаче, изходът е предрешен като "домистициране"(опитомяване) на ума.

image

Прототипът на "бога" на аврамитските религии-Яхова(Яхве) и Аллах е Шива(Сива). Самият Шива(Сива) е източно-сибирско божество, навлязло в Азия през континента "МУ" от Пасифика.
Малцина знаят, че Шива(Сива, Сиба на чието име е кръстен "Сибир") е "благоприятния аспект" на Лунния култ-ПЛОДОВИТОСТ(Змията), а неблагоприятвния аспект за СМЪРТНОСТ(Тризъбеца) е Рудра(червен-rouge, груб-rude, ревящ-roar).
Астрологично, Шива-Рудра е Скорпиона(хем огнен, хем-воден), маркер за "Миража"(Ниския Астрал) с хексаграмата(огън/вода).
Евреите, като наследници на този култ, са копирали от тук доста значими свои символи, като "желязната тояга" и "змията" за свои атрибути на патриарсите си(спомнете си Мойсей при фараона: тояжката му за контрол над племето си се превръща в змия-това е знак, че племето на юдеите ще превземе Египет).
Кришна е пренесено божество от полярна Русия към Индустан. Произходът му е "Красна"(красив) и "Кресна"(кремък за огън) в арио-славянските митологии, но в мъжки род славянските народи го слагат като Кресан, Кресник.
Индусите са копирали това, което чуват от арио-славяните "Красная" Дева, което се отнася за ДЕВАТА(което нарекли "бог", "полубог").
Той маркира изначалната чистота от Хиперборея със символ земя-въздух(квадрат-кръст/кръг-окръжност).

При миграцията си, арио-славяните от Полярна Русия до Индустан са предали Ведите(Знанието) на местните индийски племена-тамило-дравиди, идещи от Лемурия(Кумари Кандам) от Индийския океан, които не са разбрали нито символиката, нито това, че Красна НЕ е тъждествен на Сива, както днес прокламират в Индия!

paraatmajiwaatmavedaanta.blogspot.bg/2016/01/blog-post_24.html




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685942
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031